Olejek Ikarov do masażu antycellulit Jałowiec

jalowiec


Olejki do masażu z tej grupy stymulują cyrkulację krwi i limfy, wspomagają usuwanie nadmiaru wody i toksyn. Napinają i wygładzają skórę. Systematycznie i konsekwentnie stosowane, zapewniają udowodnione efekty antycellulitis i wyszczuplające.

Olejek IKAROV do masażu antycellulit „Jałowiec” stymuluje cyrkulację krwi i limfy, wspomaga usuwanie nadmiaru wody i toksyn. Polecany do długich masaży, w czasie których głęboko wnika w skórę. Likwiduje tzw. ”skórkę pomarańczową”. Aktywizuje rozkład, a następnie usuniecie tkanki tłuszczowej, jednocześnie ujędrniając i wygładzając skórę. Poleca się go zarówno do masażu domowego, jak i profesjonalnego. Systematyczne stosowanie tego kosmetyku zapewnia udowodnione efekty antycellulit. Olejek został uzyskany z owocu jałowca. Bazowymi komponentami tego preparatu są także olejki:  sezamowy (o działaniu rozgrzewającym) i z pestek winogron (efektywnie oczyszczający i zmniejszający pory oraz regulujący wydzielanie kwasów tłuszczowych). W recepturze preparatu znajdują się również olejki eteryczne: z białej sosny, cytryny i lawendy.

Olejki eteryczne dostarczają organizmowi dużą dawkę energii witalnej, w skoncentrowanej formie. Rozpuszczone w naturalnych olejkach roślinnych, bardzo szybko wnikają w głąb skóry i są dobrze asymilowane przez  tkankę podskórną, a następnie przez cały organizm. Bogaty zestaw komponentów zawartych w olejkach eterycznych wywiera pozytywny wpływ na organizm ludzki na wiele różnych sposobów:

  • stymuluje komórki do pracy i wspomaga metabolizm wewnątrzkomórkowy;

  • inicjuje zachodzenie wielu ważnych procesów w organizmie;

  • poprawia stan energetyczny komórek i przepływ energii w organizmie;

  • poprawia ogólne samopoczucie i rozjaśnia umysł.

 

UWAGA: Olejek IKAROV do masażu antycelluliti JAŁOWIEC jest kosmetykiem w 100% naturalnym, wolnym od syntetycznych dodatków i konserwantów. Należy go zużyć maksymalnie do 3 miesięcy od dnia otwarcia butelki. Olejki są „żywymi” produktami ekologicznymi. Ze względu na sezonowe zmiany jakości surowców, między partiami mogą wystąpić miejsce niewielkie różnice w kolorze, gęstości lub zapachu.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Olejek należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (ale nie w lodówce), w temperaturze od 7°C – do 25°C. W otoczeniu poniżej 0°C ciemnieje i gęstnieje, jednak po powrocie do optymalnej temperatury, odzyskuje swoje właściwości. Kosmetyk należy chronić przed wysokimi temperaturami, stałym dostępem powietrza i światłem. Niewłaściwe przechowywanie prowadzi do zepsucia produktu oraz utraty jego właściwości. Po każdym użyciu olejku, należy wytrzeć do sucha szyjkę butelki.

SKŁAD: sesamum indicum oil, vitis vinifera seed oil, juniperus communis oil, cymbopogon schoenanthus oil, lavandula angustifolia oil, pinus sylvestris oil, tocopherol, lecithin, askorbyl palmitate, polygonum cuspidatum extract.